Økonomi i en frikirke

I Danmark drøftes det ofte om kirkeskatterne er for høje. Den debat er ikke så aktuel, når det drejer sig om en frikirke.

 

Afhængig af gaver
I en frikirke må man betale, hvad det koster at drive kirke. Det betyder, at menighedens medlemmer eller kirkens brugere må betale alle udgifter, både når det drejer sig om lys og varme, rengøring, præstens løn, bygninger osv. I Vestermarkskirken koster det ca. kr. 6.000 hver dag at drive kirken.

Frikirken er på den måde meget afhængig af, at der er nogen der bidrager. Også i Vestermarkskirken er vi meget afhængige af de penge, der hver måned kommer ind, og desuden optaget af at anvende de midler, vi får, bedst muligt.

 

Almindelige gaver (§8)
Hvis du giver op til 15.900 kr. om året til Vestermarkskirken, kan du få fradrag i din skat. For at få fradraget skal du indberette dit CPR-nummer til Vestermarkskirken. Så opgiver vi beløbets størrelse til SKAT, som skriver det på din selvangivelse.

 

Gavebreve (§12)
Med et gavebrev kan du trække hele beløbet fra i skat – så længe det ikke overstiger 15% af din indkomst. For at få fradraget, har vi brug for dit CPR-nummer, så vi kan indberette din gave til SKAT.

 

Har vi dit CPR-nummer?
Nye skattefradragsregler betyder, at hvis man vil have fradrag for sine gaver, så skal man meddele sit CPR-nummer til den organisation, man støtter. Til gengæld skal man ikke længere selv skrive sin gave på selvangivelsen. Vi skal derefter indberette givernes CPR-nummer til SKAT, som så sætter gavebeløbet på selvangivelsen.

Hvis du vil have fradrag for din gave, skal du altså oplyse om dit CPR-nummer og give dit tilsagn om, at vi må bruge det til at indberette gaven. Hvis begge ægtefæller ønsker at benytte et fradrag, skal vi bruge begges data.

 

Kasserer

Bo Lundgaard

Tlf. 75 32 48 85

Mail. bo@vestermarkskirken.dk

 

Regnskabsfører

Kirsten Dam

​Mail. regnskab@vestermarkskirken.dk