Ud i verden

Vi har en del forskellige tiltag som vi støtter over hele verden. Her til højre kan vi læse mere om de pågældende lande og hvad vi konkret støtter.

Visionen for missionen i Ghana

Du skal være en far!

Francis Jackson bad Gud om en fødselsdagsgave. Han blev 26 år den dag, og han fik et budskab fra Gud: „Du skal være en far!“ Han troede først, at budskabet handlede om det at få kone og børn, men var alligevel ikke helt sikker på, om det var det, Gud mente. Uanset passede det godt ind i Francis’ planer.

Men ca. 3 måneder senere, da han gik en tur, så han en dreng som levede på gaden i Takoradi, og Guds stemme lød igen: „Du skal være hans far!“. Francis protesterede straks. Han var slet ikke klar til at tjene Gud på denne måde, men Gud blev ved med at sige det samme: „Du skal være hans far!“

I seks år gik Francis og bar på sin vision alene. Men under sit ophold på Anastasis, et af UMOs evangeliserende hjælpeskibe, fik han igen budskabet at høre. Denne gang var det en kvinde, der var med på skibet: „Du skal være en far!“

I 1998 kunne Francis ikke holde visionen indespærret længere. Han begyndte forsigtigt at tale med andre om sine oplevelser, og stort set alle der hørte om hans historie, bakkede op om visionen, og støttede ham i at fortsætte med at arbejde på den.

Grunden lægges

Det førte til, at Francis købte et lille stykke jord i Takoradi, da han kom hjem efter opholdet hos UMO. Det lille stykke jord beseglede visionen. Den havde nu manifesteret sig som en realitet.

Francis var dog endnu ikke klar til at gå ind i fuldtidstjeneste. Han oplevede behov i sit eget liv, og besluttede sig for at forbedre sig i ledelse og studere teologi. Han rejste til International Apostolsk Højskole i Kolding, og fulgte de kurser der målrettede sig mod fuldtidstjeneste. Francis havde længe følt sig kaldet og udrustet til evangelisttjeneste, men oplevede også hyrdekaldet. En menighed kunne jo også tage sit udgangspunkt i et børnehjem. De forældreløse børn har vel også brug for en der beskytter dem, og nogen der viser dem vejen til deres Far i Himlen!

Visionen støttes

Mod slutningen af højskoleopholdet i Kolding, spurgte en kvinde ham, hvad han havde af planer efter højskolen. Han fortalte hende om visionen, om børnehjemmet i Takoradi/Ghana, og hun lyttede og lovede at bede for ham. Ugen efter kom hun og gav Francis 500 kr. Hun sagde, at de skulle bruges til breve og porto, så Francis kunne dele sin vision med andre. Men Francis gemte pengene, og ville bruge dem i Ghana. Ugen efter kom hun igen, denne gang med 1000 kr. Francis brugte ikke pengene på brevskrivning, men ville i stedet sende pengene hjem til Ghana, hvor 1.500 kr. er „mange penge“.

Kort tid efter fortalte den omtalte kvinde Francis’ vision til højskolens forstander. Hun fik iværksat, at Francis måtte fremlægge sin vision på den kommende „Temauge“, hvor skolen også havde mange eksterne kursister. Yderligere fik Francis lov til at optage en kollekt til arbejdet med opstart af børnehjem i hans hjemby Takoradi i Ghana. Det blev den største individuelle kollekt i højskolens historie. 17.000 kr. blev samlet ind til Francis, og han følte i dagene efter, at det var tid til at tage hjem og begynde arbejdet.

Overraskelsen

Men stemmen fra Gud lød igen: „Jeg vil overaske dig!“ Og overasket blev Francis, da han kom ned på kontoret for at hente pengegaven. Han havde tænkt sig at veksle de 17.000 kr. til dollars, og rejse hjem med pengene i tasken. Men kontorpersonalet ville ikke lade ham få pengene. De insisterede på, at de skulle sættes ind på en konto og overføres til Francis’ bank i Ghana, mens Francis holdt på, at han da sagtens kunne rejse med dem kontant.

Så kom overraskelsen: Det var ikke 17.000 kr. men 117.000 kr. Francis havde fået til at starte børnehjemmet med. Og så mange penge mente man ikke fra højskolens side, at det var forsvarligt at rejse med kontant. En anonym person havde efter indsamlingen givet 100.000 kr. til projektet, og pludselig var der økonomi til at bygge et hus på grunden i Takoradi.

Gud gav børnene et hjem

Francis rejste herefter hjem til Takoradi. Allerede den 7. august 2001 begyndte han byggeriet, da han var bange for inflationen i Ghana skulle øge omkostningerne betragteligt, hvis han ventede. Han ville desuden undgå at andre projekter og visioner ville gøre grav på de penge, Gud havde givet til børnehjemmet. Det viste sig at være en meget fornuftig beslutning, da begge dele senere blev en realitet. Priserne på materialer blev dagligt dyrere, og andre personer prøvede at gøre krav på pengene til deres projekter.

Men Francis stod fast. De 117.000 kr. skulle bruges på oprettelsen af børnehjemmet. Han købte yderligere to biler, som skulle bruges i taxi-øjemed. De to biler skulle bogstaveligt køre penge ind til børnehjemmet, og det gjorde de. Faktisk er der i dag stadig tilknyttet en bil og en minibus til børnehjemmet, som bruges til at tjene penge til den daglige drift.

De første børn flyttede ind på børnehjemmet i januar 2001, og Father’s Home Care Ministries blev en realitet. Og Francis - han begyndte at tjene Gud - som en far!

I 2003 er FHCM blevet udvidet med et evangelisationsteam, som bl.a. har 1½ times sendetid på en radiostation i Ghana hver søndag morgen.

FHCM er en evangelisk parakirkelig organisation, som bygger sin tjeneste på den apostolske trosbekendelse.

www.missionsforbundet.dk/ghana