Ud i verden

Vi har en del forskellige tiltag som vi støtter over hele verden. Her til højre kan vi læse mere om de pågældende lande og hvad vi konkret støtter.

Billede3.png

"Sagde du Bang-lakrids?"

- "Nej, Bangla-kids"

At bruge penge på lakrids kan være lækkert,

men at bruge penge på børn i Bangladesh holder længere 

 

Kærligheden til børn i Bangladesh, er vores drivkraft til at engagere os i arbejdet med en kostskole for børn, der af en eller anden årsag har store udfordringer

og ikke kan gå i skole hjemmefra.

 

Formål

Skolens formål er at give børn fra underprivilegerede hjem en struktureret dagligdag med kærlige voksne og uddannelse og oplæring i den kristne tro. Der samarbejdes med SA (Saraswatipur Academy, NGO) og BLC (Bangladesh Lutheran Church).

Skolen er åben for dagelever fra ethvert trossamfund.

Eleverne går i 3., 4. eller 5. klasse. Vi mener, børn er for små til at gå på kostskole fra 1. klasse. Der arbejdes på, at børnene kan blive og bo på skolen i 6. klasse, men gå på high school i landsbyen.

 

Uddannelse er utrolig vigtig, også i Bangladesh! Men oplysning om det kristne budskab er endnu vigtigere. På kostskolen undervises der i det hele, og der skabes nye ledere for fremtiden – det viser fortiden! Fra flere tidligere elever har vi hørt, at den struktur og oplæring, der undervises i på kostskolen, aldrig glemmes.

 

Historik

Vi, Anni og Flemming Schrøder, arbejdede i det nordlige Bangladesh fra 1986 til 1994. Vi har fire børn Kasper, Hanna, Filip og Rasmus. Det var på én gang en god tid, men også en tid med mange afsavn og udfordringer. Alligevel fik vi stor kærlighed til landet, som er et af verdens fattigste og mest korrupte lande. Området, som vi boede tre forskellige steder i, er på størrelse med Jylland.

 

Vi blev udsendt af Santalmission, nu Danmission, og Flemming fik arbejdstilladelse. Vi andre fik opholdstilladelse. Flemming skulle iværksætte håndværkskurser, som foregik oppe i landet, hvor der ikke var mange uddannelsesmuligheder. Arbejdet bestod også i at være leder for kostskolen. Vi boede på stedet i 2½ år.

2020 blev banglakids.dk en del af Asisst. Se www.asisst-denmark.dk

 

 

Læs mere på  www.banglakids.dk  og på facebook kan du anmode om at blive medlem af gruppen Banglakids.dk

Du kan hjælpe ved for eksempel at støtte et fadderbarn

 

 

Ting sker –

vi kan hverken gøre fra eller til.

Vi har dog altid et valg -

at lade som ingenting eller at handle?

Det er op til os selv.

Tag små skridt

det er det sikreste.

Nogle gange er syvmileskridt nødvendige,

oftest er kærligheden et kald

til at gøre det ene nødvendige!